pátek 24. února 2006

Webove stranky na zapocet z internetu

Aplikace slouzici pro rozpis smen, ma tyto casti:

  • samostny system pro zapisovani smen
  • spravu uzivatelu (brigadniku)
  • nastenku
Pro pristup do ni je nutne prihlaseni. Podrobne specifikace a dokumentace pribalena v baliku.

Download: internet.zip 276.15kB

Reseni rubikovy kostky / Solution of Rubik's cube

Jazyk: Prolog

Relativne kratky, pekne napsany a zdokumentovany kod.

Download: Zdrojak: zapoctak-rubik.pro 22.9

Language: Prolog

Quite short, very nice written and documented code.

Download: Source code: zapoctak-rubik.pro 22.9

čtvrtek 23. února 2006

Krok druhy - bankovni ucet

Napsal: David

Jiz jsem mel otevrene studentske konto u CSOB, jejichz podminky a sluzby pro studenty jsou z meho hlediska vynikajici, ale pry je dobre (nevim jestli to neni nutne) mit pro podnikani zvlastni ucet, kde se nemichaji osobni finance s pracovnimi. Studentska konta byvaji zdarma, proto jsem se rozhodl namisto bezneho nebo jineho typu uctu u CSOB zridit druhe studentske konto tentokrate u Ceske sporitelny. Bankam je jedno, k cemu pouzivate svuj studentsky ucet a nikterak nezakazuje pouzivat studentska konta pro podnikani. Pri zrizovani nebyl zadny problem, vzhledem k tomu, ze jiz mam kreditni kartu u CSOB, tak jsem zazadal o ucet bez karty. Samozrejmosti je zrizeni pristupu k uctu pres Internet. Je treba mit s sebou alespon 100 korun jako zakladni vklad, dale obcansky prukaz, studijni index a potvrzeni o studiu (ne starsi nez 1 mesic). Do pul hodiny bylo vse hotovo, zrizeni pristupu pres Internet trva udajne tyden, do vlastnich rukou by tedy postou mely prijit udaje o aktivaci a pristupove udaje. Obe konta jak u CSOB tak u CS jsou temer bezplatna, CSOB vychazi o neco malo lepe, ale pro ucel podnikani jsou obe konta vhodna.

středa 22. února 2006

Krok prvni - vypis z Rejstriku trestu

Napsal: David

Na zaklade kroku 10.2 NAVODu je nutne si obstarat vypis z Rejstriku trestu. Formular vypada takto: http://www.mzv.cz/servis/soubor.asp?id=5501. Vyplneni formulare je bezproblemove. Jako fyzicka osoba muzeme ziskat vypis dvema zpusoby

  1. osobne na pockani v sidle Rejstriku trestu
  2. postou, resp. podanim zadosti prostrednictvim nektereho ze stanovenych uradu
Pro informace 2. poslouzi http://business.center.cz/business/urady/rejstrik-trestu/vypis.aspx.

Ja jsem zvolil moznost 1. a v 11:00 jsem prisel na adresu

Rejstrik trestu
Soudni 1
140 66 Praha 4
Rejstrik trestu ma i web http://portal.justice.cz/soud/soud.aspx?o=203&j=213&k=2027.
Pracovni doba je
Po 7:30-16:00
Ut 7:30-15:00
St 7:30-16:00
Ct 7:30-13:00
Pa 7:30-13:00
Spojeni viz http://portal.justice.cz/soud/soud.aspx?j=213&o=203&k=2027&d=9354. Ja jsem prijel metrem C na stanici Prazskeho povstani, presel ulici a podchodem s tocitymi schody se dostal az k budove Vrchniho soudu. Z pohledu od metra je sidlo Rejstriku trestu ihned za touto budovou. Nemala skupinka lidi pobyvala pred budovou a dalsi nemala skupinka v budove. Prichozi si vyzvedne cislo u poradniku a pak si muze vzit a v klidu vyplnit formular na miste. Prede mnou bylo ten den kolem 400 lidi, coz po chvilce pocitani vyslo na dobre 2 hodiny, takze jsem si po chvilce cekani odskocil na obed a po navratu jeste par desitek minut cekal. Pote se presunete k jedne z osmi prepazek, kde predlozite zadost, 50 korun a prukaz totoznosti (obcansky prukaz, pas nebo jiny prukaz s fotografii). Vypis lze ziskat i pro nekoho jineho, pokud mate overenou plnou moc. Pokud jste bez zaznamu, pak ziskate kolek a tri razitka a muzete jit domu. Ze zkusenosti se tedy vyplati prijit drive rano, udajne se v rannich hodinach ceka maximalne 30 minut.

Jak se stat studentem - zivnostnikem aneb zalozeni zivnosti studentem vysoke skoly s bydlistem na uzemi CR - Uvod

Napsal: David

Hlavni kroky (dale jako NAVOD) jsou dany Ministerstvem prumyslu a obchodu na adrese http://www-old.mpo.cz/....

Ja zde popisuju osobni zkusenosti a detaily jednotlivych ukonu, ktere snad povedou k uspesnemu ziskani zivnostenskeho listu. Dobre zdroje informaci jsou http://business.center.cz, http://portal.gov.cz, http://www.businessinfo.cz.

Update (13.03.2006): Udajne se postup (minimalne ve ctvrtem kroku) v prubehu jara nebo leta 2006 zjednodussi.