úterý 24. dubna 2007

Vtip versus realita

Urcite znate ten stary vtip: Rozjizdi se autobus a bezi za nim pan. Lidi na nej volaji, ze ten uz nestihne a on povida, ze ho musi stihnout protoze je ridic. Tak presne to se mi dneska stalo v metru :) Sedim si v metru, uz jsem mirne nervozni, protoze na te stanici stojime uz nejmene pet minut. Dvere jsou otevrene. A najednou se metro rozjede, pomalicku, ale jede. A mirne zrychluje. To uz vsichni ve vagonu premysleji, co se deje a nervozne se otaceji na vsechny strany. Kdyz v tom se ozve dusot a predstavte si, zezadu po nastupisti sprintuje ridic a odvazne naskauje do kabinky, ktera uz je pomerne hluboko v tunelu :D Za chvili zabrzdil a pak se jeste parkrat probehl po nastupisti dopredu a dozadu a uz jsme jeli :)

sobota 14. dubna 2007

A mam to za sebou

Dle mych zkusenosti padam na bruslich prave jednou za sezonu. A letos to prislo brzo, jiz dnes to mam za sebou. Fotku bohuzel nemam, ale zkusim to okomentovat:

s0cketka jela na bruslich a par metru pred ni stala na bruslich koreika. ty se snadno vyhne... jenze lidi kolem nekoukali, zataresili cestu a s0cketka se ritila primo na ni, nebylo kam uhnout. a tak roztahla ruce a kricela "uuuuaaaaa", ale ona ale taky neuhnula, taky roztahla ruce a kricela "uuuuaaaa". a tak se objaly, zatocily a pak spolecne padly na beton :D

pátek 13. dubna 2007

Medici, matfyzaci a pravnici

Buh si chce udelat prehled o studentech. Vysle tedy mesic pred zkouskou svateho Petra, aby se na ne podival. Svaty Petr hlasi: "Doktori lezi v knihach a uci se, matfyzaci hraji hry, pravnici pari." Buh ho vysle znovu tyden pred zkouskou. "Medici se stale uci, matfyzaci se pomalu zajinaci ucit, pravnici stale pari." A tak vysle svateho petra jeste den pred zkouskou. "Medici si opakuji, matfyzaci se snazi jeste se toho co nejvic naucit a pravnici se usilovne modli." Buh na to: "Rikas, ze se modli? Tak to jim pomuzeme."

úterý 10. dubna 2007

O ankete, jednani s lidmi a malem miru

Nejak me to dostalo - necekala jsem, ze nekdo bude mit takovy problem pochopit, proc anketu delam. To nemyslim nijak spatne, ja taky nektere veci nejsem schopna pochopit, proc nekdo dela to, ci ono.

Anketu nedelam proto, ze bych verila, ze jsem takova, jak to vyjde. Jde mi o to, co si o me lide mysli - temer vsichni hlasujici hlasuji podle prvniho dojmu, protoze se moc nezname, podle letmych dojmu (potkali jsme se parkrat na cvikach) nebo me znaji 'jen' z irc. A to je to, co chci - jak na vas pusobim, ne abyste me rok studovali a pak delali odborne zavery.

Proc se ptam, jak jsem inteligentni, misto toho, abych si udelala IQ test? Proc se ptam, jakou mam postavu, kdyz si muzu spocitat BMI a nechat zmerit tuk v tele? Protoze tyto hodnoty uz davno znam, me zajima, jak me vidite vy.

Vim, ze nekteri budou odpovidat 'ze srandy', nekteri me dokonce treba skutecne uvidi zcela jinak, nez vetsina. To je jedno, ja to chci vedet, vsechno. Proc? K cemu mi to bude? Proc jste vy chteli vedet, proc ma kometa ocas? Byli jste zvedavi. A ted to vite a jste spokojeni. I kdyz je vam to k nicemu - vetsinou. Nekteri to dokonce dokazi nejak zuzitkovat. Ja to taky chci vedet, protoze jsem zvedava. A k cemu mi to bude? Mozna k nicemu, mozna tim neco zmenim.

Minimalne je dobre si uvedomit, ze jista souvislost mezi skutecnymi vlastnostmi cloveka (jestli neco takoveho vubec existuje) a postojem ostatnim k nemu urcite souvisi. Nerikam jak a jak moc, to me by bylo na dlouho a navic to neni to hlavni, co me zajima. Vite, pravda je, ze mam rada kolem sebe klid a pohodu, kdyz vsechno klape. A na cem to zavisi? Nejenom, ale prece jen castecne, na mne.

A ted jak to souvisi. Kdyz mam predstavu o tom, co si lide kolem me o mne mysli, je snazsi s nimi komunikovat. Mohu se prizpusobit jejich stavu, stylu a jejich nazoru na me. (Vim, ze nazor nekoho na me a vysledek ankety spolu az tak nesouvisi.) Nemam v planu, ani jsem to nikdy nedelala, se prizpusobit tak, ze bych ztratila sama sebe. Ani nehodlam nikomu lezt do rite. Kdyz chci neco rict nebo se nejak projevit, udelam to. Dulezity je zpusob. Pokud se clovek vyjadri neuvazene, muze to vest k opaku, co si pral. Ten druhy se treba rozcili a zacne bud kricet, nebo jen v tichosti vymyslet pomstu, ale rozhodne se nad tim, co jsem rekla, nezamysli. A tak se snazim lidem rici sve myslenky tak, aby to bylo efektivni - aby se nad nimi zamysleli. Myslim, ze to je dobry zpusob, jak usetrit cas a energii. Je to manipulace? Neni, jednat s lidmi prijemne, ale pritom uprimne a narovinu, je prece vporadku. A tak se snazim kolem sebe udrzovat takovy maly soukromy mir :) Vetsina konfliktu vznika z nedorozumeni, spravnym podanim myslenek se da nedorozumeni predchazet. A kdyz vim, s kym mluvim, jaky je, co si on mysli o mne, lip se s nim mluvi. A tak trochu doufam, ze z ankety aspon trosku poznam, jak lidi vidi me. A kdyz ne, tak je to aspon sranda :)

Doufam, ze sem vas tim nenudila a ze jsem tam nenapachala moc chyb, uz jsem unavena, nechce se mi to po sobe cist.

neděle 8. dubna 2007

Velka anketa o s0cketce :)

K tomuhle uz jsem se chystala par dni - obcas premyslim, jak me vidi ostatni. Zvlast, kdyz jdu do nove prace, jsem predstavena lidem, u kterych by se mi hodilo, aby si o me mysleli to nejlepsi... :) A proc se nezeptat, ze? Budu v obraze a budu se moct nad sebou zamyslet, jestli jsem takova, jakou me vidite, jestli bych se nemela treba v necem zmenit.

Prosim, vyplnujte uprimne, pokud nemate na neco jasny nazor (treba me tolik neznate), nehlasujte. Jsem zvedava, jak to dopadne :) Za nejakou dobu vysledky vyhodnotim a zesumarizuju je tu.

Nepovedlo se mi je esteticky poskladat, tak jsou trosicku daleko od sebe, budte, prosim, trpelivi a rolujte... :/














Jak jsem inteligentni?






View Results
Free poll from Free Website Polls











Jak se se mnou komunikuje?






View Results
Free poll from Free Website Polls















Jsem krasna?






View Results
Free poll from Free Website Polls














Jakou mam postavu?






View Results
Free poll from Free Website Polls















Jsem sebevedoma?






View Results
Free poll from Free Website Polls















Jsem ochotna?






View Results
Free poll from Free Website Polls











Jsem povrchni?






View Results
Free poll from Free Website Polls















Jsem cilevedoma?






View Results
Free poll from Free Website Polls













Lzu?






View Results
Free poll from Free Website Polls














Jsem cool?






View Results
Free poll from Free Website Polls














Jsem sobecka?






View Results
Free poll from Free Website Polls













Jsem sebestredna?






View Results
Free poll from Free Website Polls













Jsem hysterka, nebo klidas?






View Results
Free poll from Free Website Polls













Jsem poctivka, nebo podvodnice?






View Results
Free poll from Free Website Polls













Jsem 'hodna'?






View Results
Free poll from Free Website Polls






Mam silnou vuli?





















Jsem lina?





















Jsem poradna, nebo bordelarka?





















Jsem peclivka?





















Mam vkus?

























Budim respekt?






















Je na me spoleh?





















Jsem upovidana?






















Jsem otevrena?






















Jsem hadava, nebo bezkonfliktni?


















Diky :)

středa 4. dubna 2007

Neni nad uprimnost

Zrovna, kdyz mamka vchazela do tridy, spatrila, jak jeden z zaku nakopnul spoluzacku do pozadi. Musel se spolužačce omluvit a napsat mamce vysvetleni. Napsal:

Protože ma vistrčenou prdel tak sem jí kopl. Ale hrozdně se omlouvám zatohle. Bylo to jen zesrandy aby se otočila. Promiňte mi to hrozdně, omlouvám se.

úterý 3. dubna 2007

Bezecky denicek

Uz par dni si pisu sve bezecke "vykony" do "denicku" (tech uvozovek zacina byt nejak moc:). A tak kdyz uz se s tim pisu, tak necham taky vas, me trpelive ctenare, do nich nahlednout :) Vice textu napisu radeji az primo tam - prosim tudy.