Mnozstvi:
asi 8 kusu
Suroviny:
Testo:
250g mouky (Jizerka)
125g tuku (Senza)
80ml mleka
2 vejce
30g cukru
spetka soli
1/3 drozdi
Napln:
2 velka jablka
skorice
cukr
Drobenka a potreni:
2 lzice cukru
2 lzice mouky
1 lzice oleje
1 vejce
Postup:
V hrnicku si nandrolime kvasnice, zalijeme drtkem vody, dukladne zamichame, nechame 2 minutky stat prikryte uterkou. Do misy nasypeme mouku, cukr, sul, nalijeme mleko. Pridame 2 vejce, tuk. Pak kvasnice prelijeme do misy s testem. Vsechno dukladne zamichame a pak promichame testo tak, abychom do neho vehnali co nejvice vzduchu. Testo poprasime moukou, zakryjeme uterkou a dame kynout na teple misto na asi hodinu.
Jablka oloupeme a nakrajime na drobne kousicky (cca 3mm) do kastrolku. Zalijeme malym mnozstvim vody, posypeme trochou skorice a dame varit. Varime asi 5 minut. Slijeme zbylou vodu, osladime dle chuti (2-3lzice) a pripadne jeste pridame skorici.
V hrnecku si naslehame vejce na potreni. Do dalsi misky nasypeme mouku, cukr a nalijeme olej na drobenku. Rukou promichame, az vznikne drolici se smes.
Rozehrejeme troubu na 170 stupnu.
Vymazeme si pekac, na prkenko si nasypeme mouku. Vareckou si oddelime kousek testa, dame na prkenko a udelame kulicku. Tu preneseme na plech, tam z ni udelame placicku. Doprostred dame lzickou jablecnou smes (okraje placicky by mely zustat volne). Z testa udelame dalsi kulicku, preneseme nad plech, tam ji trochu splacneme a zakryjeme ji shora placicku s jablky, okraje slepime, aby nam jablka neutekla pri peceni. Timto zpusobem tvorime satecky.
Satecky natreme rozslehanym vejcem a posypeme drobenkou.
Peceme dozlatova .)
pátek 3. srpna 2007
Bezlepkove satecky s jablecnou naplni
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
0 komentářů:
Okomentovat